ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ

0886 15 36 36

Email

ahrida@abv.bg

РАБОТНО ВРЕМЕ

09:00-18:00ч.

Преди 2000 хил. години се използвал и в двора на китайските императори


Лидерът на Северен Виетнам открил биологично оръжие, с което направил войниците си имунизирани срещу маларията
Билката сладък пелин, или наричан по научно му Артемизия ануа , /Артемизинин /, е позната от хилядолетия в Китай и народите от Изтока. Тя се слави,, като здравно оръжие срещу малария, паразити, за тонизиране и възстановяване на организма, лекува редица заболявания, в това число и рак. 

Преди да се спрем на тези нейни качества, нека Ви разкажем една тайна, но много интересна история. Тя е свързана с това как лековитото растение с наситено зелен цвят и ухайни цветове навлиза в полезрението на западната цивилизация, което става по един доста любопитен начин. По време на Виетнамската война (1955-1975 г.) много американци се разболели от треска в джунглата. Много от тях загинали, тъй като хинина, на който разчитали, невинаги бил ефективен срещу маларията. Лекарите установили, че виетконгците – войците на Северния комунистически Виетнам, нямали достъп до медикаменти, но затова, пък използвали едно лечебно растение. То виреело в определени места в джунглата, обичало влажни и усойни по-ниски места край реки и блата. Това бил именно Сладкият пелин. Когато видял колко е ефективна тази билка, тогавашният лидер Хо Ши Мин потърсил помощ от китайците за дозировка и правилно използване на билката. След края на войната се появили дори лозунги, че с помощта на пелина виетамците отблъснали американските окупатори. Което макар и пропагандно, не е много далеч от истината. Хо Ши Мин не дочакал края на войната, защото загинал през 1969 г. Две години по-късно обаче под скептичните погледи на западните лекари през 1971 г. все пак е открит активният принцип, който правил Артемизина толкова ефективен в блокирането на маларийни атаки. Оказало се, че в прясно състояние под формата на сок сладкият пелин е още по-ефективен при лечението на треската. Тогава билката можела да излекува дори маларийните щамове, устойчиви на лечение с хинин. Отделно при прием много от войниците на северновиетнамците не се разболявали. Това само затвърждава правилото, че за всеки локален проблем, какъвто е пренасяната от комари и вода малария, природата е измислила съответното решение. Традиция

Сладкият пелин се е използвал преди 2000 хил. години в двора на китайските императори доста често. Особено при малария, треска, паразити за прочистване на организма. Той действа още противовъзпалително, помага при анемии и безсъние, понижава нивото на холестерола, тонизира и укрепва целия организъм. Билкари споделят, че го използват за нормализиране на чревни и стомашни функции, дейността на жлъчката. Външно може да се използва кръвоспиращо и за заздравяване на рани.

Едни от последните резултати от научни изследвания дават надежда и на онкоболните у нас, които по неофициални данни вече са около 300 000. Особено ефективен е Артемизинът върху раковите клетки, които деактивира, но без да засяга здравите.

Наблюдения на специалистите д-р Нарендра Сингх и д-р Хенри Лай и от Университета на Вашингтон потвърждават лечебното действие на сладкия пелин при онкологични заболявания. Според тях той е полезен при лечението на следните диагнози – рак на дебелото черво, рак на бели дроб и дори левкимия.

Други изследвания показват, че Артемизинин помага при лечението на рак на яйчниците, рак на простата, меланома и мозъчни тумори. Едно от обясненията е, че молекулите на пелина разпознават раковите клетки заради по-високото съдържание на желязо в тях. Така те се свързват с желязото и ги деактивират. Разбира се, все още предстои още дълъг път на изучаване и доказване на ползите на това чудно растение.

източник: https://faktor.bg/

Артемизинин от Ахрида БИО

  • Реколтата се отглежда в България край Ивайловград , в екологично чист район на Източните Родопи, на 120км от индустриални зони.
  • Не се използват никакви химически препарати в отглеждането на билката.
  • Бере се на ръка.
  • Естествено сушен.
  • Съдържанието е изчистено от всякаква излишна част – използват се само малките листенца на билката, които са наситени с Артемизинин. Всякаква отпадъчна част като стебло, клечи и изсъхнали листа се премахва.
  • Реколтата се бере в съобразено време, когато наличието на Артемизинин е най-високо.
  • Капсулирането на продукта се извършва отново в България от лицензираната фармацевтична компания
  • Капсулите „Артемизинин“ защитават затворените в тях съставки от кислород и външни въздействия, като не позволяват окисляване, влошаване на качествата и странични взаимодействия на съставките. „Артемизинин“ капсулите са съобразени с всички изисквания за натурален и чист продукт.
  • Ахрида БИО е доказала се компания , както на българския , така и на европейския пазар. Хилядите доволни клиенти ни дават стимул в отглеждането на Сладкия пелин/Артемизинин/. Точната дозировка е пътя към успеха. Ние не правим компромис в качеството. Нашата цел е максимално да помагаме на нуждаещите се.