ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ

0886 15 36 36

Email

ahrida@abv.bg

РАБОТНО ВРЕМЕ

09:00-18:00ч.

Борба с паразити в тялото – как да се освободите от тях с правилната терапия


Въпреки че мисълта за наличие на паразит е доста неприятна, паразитите са много широко разпространени и не се ограничават до слабо развити страни. Те съществуват по целия свят и могат да засегнат всеки човек без оглед на раса, пол, възраст или социално-икономически статус. Паразитите могат да бъдат опасни за здравето и да причинят безброй симптоми, само няколко от които засягат храносмилателния тракт. Добрата новина е, че те могат да бъдат преборени и организмът може да се пречисти от тях, но преди това трябва да се направят множество стъпки.

Какво е паразитът?

Паразит е всеки организъм, който живее и се храни с друг организъм. Примерите за паразити включват:

  • кръгли червеи
  • тении
  • острици
  • камшични червеи
  • анкилостоми
  • въшки
  • гиардия
  • комари
  • дървеници

Тъй като паразитите са с толкова много различни форми и размери, те могат да причинят много широк спектър от проблеми. Някои консумират директно храната вътре в тялото ви, което може да доведе до постоянен глад и  невъзможност за наддаване на тегло. Други се хранят с вашите червени кръвни клетки, причинявайки анемия. Трети снасят яйца, които могат да причинят сърбеж, раздразнителност и дори безсъние.

Двата основни вида чревни паразити са хелминти и протозои. Хелминти са червеи с много клетки. В своята възрастна форма хелминтите не могат да се размножават в човешкото тяло. Протозоите имат само една клетка и могат да се размножават в човешкото тяло, което може да позволи развитието на сериозни инфекции. Чревните паразити обикновено се предават, когато някой влезе в контакт със заразени изпражнения (например чрез замърсена почва, храна или вода).

По-голямата част от протозои и хелминти обикновено са непатогенни (което означава, че не причиняват болести) или водят до много леко заболяване. Някои обаче могат да причинят тежко заболяване при хората.

Как ставаме носители на паразити

Има редица начини, по които може да се случи това. Най-често ставаме „горди“ носители на паразити поради:

  • консумация на замърсена храна и вода
  • недобре изпечено месо
  • непречистена вода
  • пренасяне на паразити от други места и източници с обувките или краката

След като човек е заразен с паразит, е много лесно да го предаде нататък. Ако имате паразити и не си миете ръцете след използване на тоалетната, можете лесно да прехвърлите микроскопични яйца от паразити върху всичко, до което се докоснете: дръжката на вратата на банята, кърпата, телефона или всеки, когото докоснете.

Пътуването в чужбина е друг начин, по който чужди паразити могат да станат част от вашия организъм. И още един разпространен начин за пренасяне е чрез животни – дали домашни или улични е без значение, всички те могат да бъдат източник на паразити. Ако имате домашни любимци погрижете се те да бъдат редовно обезпаразитявани и ваксинирани, за да не се излагате на по-голяма опасност за здравето, както и тях, разбира се.

Паразитите могат да живеят в червата в продължение на години, без да причиняват симптоми. Когато го направят, симптомите включват следното:

Промени в апетита

Ако не можете да стигнете до ситост при хранене, особено в комбинация със загуба на тегло, това е ясен сигнал за атаката на паразити в тялото. Тъй като червеите при хората се хранят едновременно с домакина си, това може да причини силен глад. Възможен е и друг вариант – могат да причинят гадене и газове, както и спад в апетита.

Бруксизъм

Скърцането със зъби по време на сън, известно още като бруксизъм, може да бъде проблем, тъй като чревната паразитна инфекция води до безпокойство и нарушения на съня.

Това несъзнателно действие може да е причинено и от други здравословни проблеми, но може да има връзка и с чревните паразити.

Храносмилателни нарушения

Ако ви се случи да имате запек, диария, газове или други симптоми на раздразнено дебело черво без да установите конкретна причина, те може да са причинени от дейността на чревните паразити.

Анемия

Желязодефицитната анемия е често срещан паразитен симптом поради загуба на кръв чрез изпражненията и консумацията на паразита от кръвна тъкан.

Умора

Умората, изтощението или честото чувство на апатия не са причинени само от токсини от паразита, те могат да бъдат причинени и от възможно недохранване и анемия. Когато не си осигурявате хранителни вещества, се нарушават всички метаболитни процеси, което неминуемо се отразява на дейността на имунната, мозъчната система и хормоналния баланс.

Болки в ставите и мускулите

Болката или дискомфорта в мускулите или ставите могат да бъдат симптоми на чревни паразити. Това е така, защото паразитите нахлуват в ставите, а също така отделят токсини, които причиняват възпаление, оказвайки отрицателно влияние върху телесната функция и движение

Проблеми с кожата

Чувствителността на кожата или необяснимият обрив, копривна треска, розацея или екзема могат да бъдат симптоми на паразити, тъй като някои взаимодействия между гостоприемници и паразити остават в горните слоеве на кожата.

Проблеми със съня

Проблемът със заспиването или събуждането няколко пъти през нощта е паразитен симптом, тъй като някои паразити причиняват физически дискомфорт или променят циркадния ви ритъм

Освен всичко това, токсините, които чревните паразити отделят в кръвта, също могат да доведат до безпокойство. Те могат да взаимодействат с вашите невротрансмитери или кръвни клетки, което води до промени в настроението.

Безвреден и ефективен метод за борбата с паразитите.

Артемизининът е добре познат на учените в цял свят. Те изследват многобройните му ползи за човека от десетки години. Едно от най-силните му действия е именно за прочистване на организма от паразити!

Използва се за елиминиране на кръгли червеи. Различните видове кръгли червеи са най-честата инфекция с паразити в света, разпространени директно от човек на човек. Кръглите червеи могат да причинят кашлица, задух, болки в корема, гадене и диария, кръв в изпражненията, загуба на тегло и други.

Клинично проучване на ефекта на Артемизинин води до заключението, че билката съдържа вещества, които са ефективни срещу хемлинтни паразити.

Ахрида БИО е единственият български био производител на Сладък пелин / Артемизинин/. Повече от 8 години е лидер на българския и европейския пазар с над 500 000 доволни клиенти.

Ако сте човек, който държи на качеството и не прави компромис със здравето си, можете да научите повече информация за продукта Артемизин от Ахрида БИО от официалния сайт на производителя тук >>> Официален сайт