ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ

0886 15 36 36

Email

ahrida@abv.bg

РАБОТНО ВРЕМЕ

Пон-Неделя: 09:00-18:00ч.

Ароматната билка се използва от поколения в Родопите при простудни, белодробни, бъбречни заболявания, пие се като общо укрепващо организма средство. В медицинските си проучвания и наблюдения д-р Аликовски разширява спектъра на лечебните въздействия на защитеното растение Sideritis scardica: при остри и хронични бронхити, трахеити, ларингити, остри колити, хранителни отравяния, хронични гастрити, нефрити, бъбречни уратни камъни и пясъци, безплодие при мъжа и жената, бъбречна недостатъчност и други.

Мурсалският чай – билката на дълголетието

Билката на дълголетието е мурсалският чай според д-р Аликовски.
Д-р Аликовски обяснява, че от години се занимава с изследване на действието на мурсалския чай, но първите му проучвания са за това как влияе на дълголетието в Родопите. „Установих, че хората, които редовно са ползвали чая, навремето са достигали до възраст 90-100 г.“, обяснява лекарят уролог.Лабораторни изследвания са установили 23 елемента в състава на билката. Едно от важните действия на Mурсалския чай според д-р Аликовски е, че алкализира организма. Със своите алкални качества променя киселинността в организма, така че бъбречни камъни и пясък често пъти се изхвърлят, обяснява лекарят.

 Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт

 Силно действие при чернодробни и бъбречни заболявания

 Оказва много добро действие върху храносмилателната система на човека

 Препоръчва се при хроничен гастрит, ентероколит и други чревни заболявания

 Благоприятно въздействие върху пикочно-половата система.

 Изполва се при бронхит и бронхиална астма, при кашлица и възпаление на сливиците, при грип

Действа като естествен антидепресант

ЗАЩО ЕКСТРАКТ?   Растейки в планината, Мурсалският чай има твърда структура, която го защитава от големите температурни амплитуди. Именно тази структура ограничава извличането на полезните микроелементи до 5-7% при направата на традиционна чаена запарка.
Чрез този процес на екстракция се извличат повече от 90% от съдържащите се полезни микроелементи. Максимално се усвояват етеричните масла, тристероидите, танините, кофеина и микроелементи като калий, калций, магнезий, желязо, мед, цинк и селен.

ЗАЩО С ВИТАМИН C ?  Витамин С играе важна роля в жизнените процеси на организма като универсален активатор на клетъчния метаболизъм. Човешкият организъм не може да синтезира Витамин С и затова трябва да си го доставя чрез храната отвън. Витамин С подпомага възстановителните и защитни процеси в организма. Влияе благоприятно на функциите на централната нервна система, стимулира дейността на ендокринните жлези, подобрява усвояването на калция и желязото и нормалното кръвообразуване, подпомага профилактиката на различни видове вирусни и бактериални инфекции , участва в поддържането на здрава имунна система и е чудесна добавка към Мурсалския чай.

Начин на приготвяне: Съдържанието в пликчето се изсипва в 250мл вода ( студена или гореща) и се разбърква. Консумира се след избистряне. Приемайте като чай 1 път дневно. 1 доза = 1 пакетче (20гр)

Начин на приготвяне: Едно стръкче от чая се поставя в 250 ml прясна вода. Загрява се до кипене. След това се оставя да ври 5 минути до появата на златист цвят. Прецежда се и се пие. Най-добър ефект се получава при еднократно използване на стръкчетата.